Így dolgozom – 1.rész

A nélkülözhetetlen tanácsadás

Avagy hogyan építhetsz fel egy profi honlapot felkészülten, szakember segítségével

Az első és legfontosabb, hogy erős, szilárd alapokra építkezzünk, azaz teremtsük meg a biztonságot, legyünk figyelmesek és körültekintőek és fogadjuk el, ha ehhez szakember segítségét kell kérnünk.

Építsük tehát a házunkat erős alapokra, hogy megtarthassa a legnagyobb álmunkat is.

Amikor megfogalmazódik a gondolat, hogy vállalkozásunkkal megcélzunk egy új és meghatározó mérföldkövet, hirtelen sok gondolat kezd el kavarogni a fejünkben és amit csak tudunk, magunk szeretnénk megvalósítani ezzel kapcsolatban, hogy minél többet spórolhassunk már az elején, hiszen “tudjuk”, hogy egy weboldal nem két forint.

Több szálon is elindulhatunk és mérlegelhetünk, hogy ebben a helyzetben mi éri meg nekünk, melyik irányba érdemes elindulni.

Egyesek nekiállnak maguk kitanulni az alap webszerkesztés rejtelmeit, mások elkezdik böngészni a netet és millió ajánlattal veszik körbe magukat, és vannak, akik arra esküsznek, hogy kizárólag ajánlás alapján a legbiztonságosabb bárkit is megbízni ekkora feladattal.

Én most, mint kivitelező leszek a segítségedre ezeknél a lépéseknél:

Ha honlapot csináltatsz, az első és legokosabb dolog, ha adsz magadnak elég időt és jól átgondolod, hogy mit is szeretnél valójában.
Hidd el nekem, ha felkészületlenül állsz neki honlapot terveztetni és sok minden csak későn/később derül ki a folyamat során, mire a végére érsz a projektnek, utálni fogod az egészet.

Ha úgy döntesz, hogy időt és energiát spórolnál, akkor érdemes választani egy szimpatikus szakembert, aki már az elején segít kézbe venni a dolgokat és kérdéseivel, tanácsaival rávezet téged arra, hogy mire van szüksége valójában a vállalkozásodnak. Mire van szüksége a vevőkörödnek. Milyen folyamatokon kell végighaladniuk a potenciális ügyfeleidnek, hogy felkeressenek téged, vagy megvásárolják a termékedet, szolgáltatásosadat.

Készülj fel, hogy a honlapkészítés mindenképpen egy hosszabb, összetettebb folyamat lesz, sőt, nem csak honlapkészítésből áll.

S itt jön igazán képbe az embered, mert bizony erre való a szakember, aki karon fog és elmondja neked hogyan zajlanak ezek a folyamatok, mivel érdemes kezdeni és hogyan szükséges haladni a közös munka során.

Én nem foglak rábeszélni olyan dolgokra, amikre nincs szükséged, de a folyamataidat átlátva ajánlok olyan lehetőségeket, amelyek hosszú távon igazán hasznosak lehetnek a vállalkozásodnak.

Okos kérdésekkel és az évek során összegyűjtött rengeteg tapasztalattal könnyítem meg számodra a gondolkodást, ötleteket és tippeket adok, hogy a folyamat során könnyedén, logikusan, minden tényezőt ismerve építhessük fel együtt a honlapodat.

Az a webodalkészítő, aki tanácsadást ajánl fel neked első körben, a legjobb barátod lesz a közös munka során.
Gondolj úgy erre a nulladik lépésre, mint befektetés, pénzspórolás, örülj minden felmerülő, személyre szabott kérdésnek, hiszen így lehet csak a legjobb tanácsokat adni és a legmegfelelőbb, leghasznosabb oldalt kialakítani számodra.

Te tudsz válaszolni az alábbi kérdésekre?
Ilyen és ehhez hasonló kérdések hadát teszem fel neked én is, ha tanácsadásra jelentkezel nálam.

  1. Mi a leendő honlapom célja?
  2. Mit szeretnék vele elérni?
  3. Milyen ügyfelekre vágysz?
  4. Mi a legfontosabb terméked/szolgáltatásod?
  5. Milyen folyamatok szerint értékesítesz?

Nem bonyolult kérdések ugye, még csak sokat sem kell rajtuk gondolkodni, de meglehetősen sokat segítenek a közös munka során.

Válaszold meg magadnak ezeket a kérdéseket, máris léphetsz egy apró lépcsőfokot a cél felé.

Hamarosan folytatom!